voor een plek in het mooie Tsjechie map.png mail@TBvakanties.nl

TB - Kinderfonds

 

TBkinderfonds 2015 was een groot succes.

In samenwerking  met praktijk scholengemeenschap Accent uit Nijkerk hebben we twee hele mooie weken mogen beleven.

klussenweek

De praktijkschool Accenst is eerst geweest met 6 jongens van ongeveer 15 jaar die het praktijkonderwijs  volgen onderbeleiding van drie leerkrachten. Deze leuke groep verbleef in ons vakantiehuis en zei hebben veel klussen bij ons op het terrein kunnen klaren waaronder een nieuw hekwerk om de grote ponyweide. Ze hebben een dag excursie naar een mooie stad gehad en als afsluiting hebben de jongens de hoogste berg (de Snezka) beklommen. De jongens hebben allemaal een certificaat gekregen voor de stageweek bij ons.

Kinderweek

Door de samenwerking met praktijkschool Accent konden we plannen samen smelten en met een meidengroep en drie leerkrachten van Accent een kinderweek te gaan organiseren voor kinderen met een handicap of die wel een verzetje konden gebruiken uit de nabij gelegen steden. Deze week is echt heel bijzonder geweest met veel speciale momenten en het belangrijkste,heel veel lachende gezichten gezien. en onderstaande fotos zeggen veel meer dan honderd worden. En wie weet krijgt dit mooie initiatief voor 2016 een vervolg.

 TBvakanties gaat wat leuks doen (2014

 
Ons plan, een ruwe opzet, wat tot iets moois kan leiden.
 
De mini camping is door ons ontstaan als een vorm van contact houden met Nederland en zorgt voor ons voor de nodige gezelligheid. De zomervakantie van 2013 stonden we zelfs helemaal vol en hebben vele genoten bij ons. We  zouden  ons nu in kunnen gaan  zetten om de overige weken meer bezetting op ons terrein te krijgen. maar willen wij dat????
Wij willen wat leuks en goeds gaan opzetten vanaf 2014, voor in de maanden mei en juni. Dan hebben wij bijna geen camping gasten  en kunnen deze periode de camping meer gaan gebruiken voor ons plan.
Wij hebben een mooi terrein waar al veel gezinnen hebben vertoefd in de afgelopen jaren en vooral de kinderen genieten bij ons  met wat wij hebben.
Zo is het idee ontstaan om meer kinderen, die om wat voor reden dan ook een verzetje nodig hebben, van ons mooie stekje in Tsjechië te laten genieten. Misschien zullen er het  in het begin niet veel zijn, maar ieder kind die bij ons een lach laat zien is al heel wat waard. Wie weet waar dit naar toe leidt en hoe ver we dit kunnen opzetten.
We waren al bezig om een stichting te gaan oprichten voor dit doel, maar Susanne loopt al een tijdje met haar gezondheid te tobben. Helaas hebben  wij nu te horen hebben gekregen dat ze de auto-immuun ziekte SLE heeft. Dit zal de nodige aanpassingen voor ons betekenen. Voor zover ga vooral ik (Ton) hiermee enthousiast verder en Susanne zal me bijstaan wat in haar mogelijkheden ligt.
Wij gaan nog geen stichting  oprichten in deze fase maar gaan toch aan de slag omdat we al een paar leuke dingen in gang hebben gezet. We gaan nu vanuit ons eigen TB-kinderfonds daar vorm aan  geven om daar wat moois uit voort te laten komen.
 Doelstelling TB-kinderfonds.
Een verbinding  maken tussen de  twee EU landen Tsjechie en Nederland door de familie Boekhout, wonende in Tsjechie. Om een netwerk te creéren waar bedrijven,  scholen,  instellingen, verenigingen, particulieren en vrienden een platform vormen om met elkaar in contact te komen. Om van elkaars kennis en mogelijkheden een win-winsituatie te maken voor beide partijen.
De baten die hieruit voortvloeien wil TB-kinderfonds gebruiken om het recreatie terrein van TBvakanties nog kindvriendelijker  te maken en meerdere periodes per jaar beschikbaar te stellen voor kinderen die hulp nodig hebben in de breedste zin van het woord.
Motto TB-kinderfonds
Voor de lach van een kind.
 Hoe kan ik mee doen met TB-kinderfonds
In deze fase gaan we werken met sponsors  en onze eigen middelen. We gaan een kinderspaarpot vervaardigen en daarvoor zijn goede suggesties van uw  kant  altijd welkom.
 Hoe gaan we aan de slag
Allereerst door actie te ondernemen en plannen uit te zetten.
 2014
In begin 2013 liepen we met de ideeën om meer uit ons terrein te halen. We zijn toen ons plan, een ruwe opzet, voor een kinderfonds gaan testen door er over te gaan praten en af te tasten of we dit als doel konden gaan realiseren.
Kinderboerderij
Hierdoor kregen we  leuke en interessante reacties. Eén daarvan kwam van het praktijkonderwijs Accent Nijkerk, zij vroegen zich af of dit plan wat voor hun leerlingen zou kunnen betekenen.  Dit heeft er toe geleid dat in mei 2014, 6 gemotiveerde jongens en 3  leerkrachten van Accent Nijkerk  bij ons een week komen logeren en werken om o.a. een kinderboerderij aan te leggen op het terrein van TB-vakanties. Voor  deze jongens, die met het vliegtuig gaan reizen, zal deze buitenlandse stage  een mooie werk- en levenservaring gaan worden.
Henk en Marijke Smit hebben palen bij ons gebracht voor de kinderboerderij, die in mei 2014 wordt gerealiseerd.
 
De stage week van Accent praktijk scholengemeenschap hieronder in volle aktie, deze week was een succes.
Realisatie
Praktijkonderwijs Accent  uit Nijkerk
Sponsor houtwerk kinderboerderij  Firma Smit-Winkel uit Swaag.                                        
Sponsor werktekeningen Tsunamie uit Nachod Tsjechie.
 
Buitenkeuken
 De  volgende stap wordt de aanleg van een buitenkeuken „De vrolijke kok"
In deze  buitenkeuken willen we in het hoogseizoen leuke activiteiten laten plaatsvinden, zoals pizza‘s bereiden en afbakken, pannenkoeken bakken,varken aan het spit grillen etc.. Naast de gezelligheid die het met elkaar geeft, heeft dit als doel dat de gemaakte winst ten gunste voor het kinderfonds komt!!!
En deze keuken gaat een leuke aanvulling geven voor het kinderfonds, want pannenkoeken bakken, pizzas maken vind toch ieder kind leuk. 
De fundering is gestort en denken na het zomer seizoen met de bouw van de keuken te kunnen gaan beginnen
 BROMMER TOCHT
 
Ik heb de rit naar Schotland gemaakt op een oude brommer vanuit Nederland naar Schotland (carbagerun). Dit is een tocht van 1.000 km met honderden deelnemers op een brommer. Het moest een oude brommer zijn en mag niet duurder dan  € 500,- kosten. Hiervoor heb ik een sponsor aktie op facebook gehad en ik laat het gesponsorde bedrag  ten goede  laten komen voor ons kinderfonds. En ga voor de kids een pipowagen maken als slaap gelegenheid. En u kunt hiervoor op de sponsorlijst van TB-kinderfonds komen te staan.
Mocht dit u aanspreken, dan hoor ik het  graag.
 
Kinder tehuis in Polen
Susanne en ik zijn  vorig jaar op een mooie zondagmiddag naar Polen gereden. Op de terugweg reden we een stuk binnendoor en kwamen door een dorpje waar we een kindertehuis zagen. Wij zijn daar naar binnen gegaan en hebben met de medewerkers/begeleiders gesproken over ons plan. In hun spontane reactie vroegen ze al gelijk wanneer ze zouden kunnen komen? We hebben uitgelegd  dat we alles nog in gang moesten zetten en dat we weer terug komen als we meer duidelijkheid hebben. We hopen oprecht dit (met u/jullie hulp) te gaan waarmaken want de kindertjes die we daar zagen zouden zeker een mooie tijd bij ons kunnen beleven.
 
 
Dit ruwe plan is een eerste stap in ons TB-kinderfonds en we zullen verder gaan ontwikkelen, geheel naar onze mogelijkheden. Uw inbreng, in wat voor vorm dan ook, helpt daarbij. Laat het ons weten.
 
Ton a Susanne Boekhout
Lhota pod Horickami 14
55 205 Horicky
Česká republika
mail@tbvakanties.nl
Telefoon 00420 775 166 336 of via skype, Ton Boekhout, land tsjechie

Sponsors / Vrienden TB  kinderfonds

www.smit-winkel.nl                                         Trappen - deuren - kozijnen leverancier.

www.accentnijkerk.nl                                      Praktijkonderwijs uit Nijkerk

http://www.atsunami.cz/en/main-page/           Tsjechisch architecten buro werkt door heel europa.

www.stavir.cz                                                 Bouwfirma in noord oost Tsjechie.            

www.Astratex.cz                                            Badmode en ondergoed Internet winkel uit Tsjechie

www.dentmode.cz                      Moderne tandheelkunde kliniek in Tsjechie, 15 km nabij onze camping - vakantiehuis

Sponsors / Vrienden pipo wagen.

Color s.r.o.   Náchod

Hoflake optiek  www.hoflakeoptiek.nl

De Mijl b.v.         www.demijl.nl

Fam. EJ Boekhout,  en hier kunt u ook komen te staan om de kar te trekken.