voor een plek in het mooie Tsjechie map.png mail@TBvakanties.nl

Algemeen

Welkom in Tsjechië

De Tsjechische Republiek ligt in Midden-Europa, waar al sinds onheuglijke tijden cultuurinvloeden uit west en oost elkaar ontmoeten. Met het oog op de strategische ligging van het gebied was Tsjechië in het verleden een kruispunt van handelswegen,cultuurinvloeden en tegenstrijdige machtsbelangen. Het tegenwoordige Tsjechië hecht daarom sterk aan eigen taal en tradities, al worden creatieve impulsen uit de naburige omgeving en zeer ver weg gelegen landen niet geschuwd.

algemeen

De politieke, economische en culturele verhoudingen zijn tegenwoordig op de West-Europese landen georiënteerd. De Tsjechische Republiek is nu gerechtigd lid van de NAVO en is in 2004 bij de Europese Unie gekomen. Het toerisme vormt een belangrijk onderdeel van de Tsjechische economie. De buitenlandse bezoekers waarderen vooral de rijkdom, het heterogene en het makkelijk toegankelijke van de culturele en historische bezienswaardigheden, die zijn geconcentreerd op een relatief kleine oppervlakte.De dienstverlening staat in de toeristische hoofdgebieden al op een hoog niveau en in vergelijking met de meeste Europese landen blijft het hier relatief goedkoop.

De hoofdstad Praag is voor elke toerist een aanrader om te bezoeken. Een reeks van verder historische steden, burchten, kastelen, kloosters, een rijk cultureel leven en een toeristisch aanlokkelijk levensmilieu vervolmaken het beeld van één van de aantrekkelijkste landen in Europa.